Blog

Storing koppelingen met Unit4

Mensen die gebruik maken van de Online omgeving van Unit4 en een koppeling hebben naar een ander pakket zoals bijvoorbeeld Basecone kunnen problemen ondervinden. Er is namelijk een storing met de API van Unit4.

Dit is de huidige melding van Unit4:

28-08-2017: Op dit moment ervaren we een storing in de API. Hierdoor kan het zijn, dat er geen verbinding mogelijk is tussen Multivers/Accounting en andere applicaties, zoals Basecone. Tevens is de Management Monitor ontoegankelijk. Wij werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Voor de actuele status kunt u kijken op: https://online.unit4.nl/Actuele-storingen.aspx

UPDATE: de officiële melding van wat er misgaat op dit moment.

“Geachte gebruiker van Unit4 Multivers Online,

Sinds afgelopen vrijdagmiddag is de hosting provider van Unit4 Multivers Management Monitor en alle applicaties die gekoppeld zijn aan Unit4 Multivers Online, waaronder Basecone, getroffen door een Ddos aanval. Om uw en onze data veilig te stellen, hebben wij vrijdag besloten om de applicatie af te sluiten voor alle internetverkeer. Sindsdien is het voor u als klant helaas niet mogelijk om in te loggen op uw eigen omgeving. Dit betreuren wij ten zeerste.

Momenteel werken we aan een oplossing. Zodra de veiligheid gegarandeerd is, zullen wij uiteraard onmiddellijk de applicatie online weer beschikbaar maken. Om 15.00 uur vanmiddag informeren wij u wederom via e-mail over de actuele status. Deze kunt u ook nalezen op https://online.unit4.nl/actuele-storingen.aspx.

Indien u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met onze Customer Supportafdeling. Bereikbaar via 088-2472472 en via servicedesk.benelux@unit4.com.

Onze excuses voor het ongemak.

Unit4 Business Software B.V.

Fred Loos
General Manager Unit4

In business for people.
Unit4 Business Software B.V.
Postbus 5005, 3502 JA Utrecht
Papendorpseweg 100, 3528 BJ Utrecht, Netherlands
T +31 88 247 247 2
KvK/CoC: 24309362 Utrecht”